fbpx
 

Antwoorden

Vraag & antwoord

Hieronder vindt u het antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen. Vindt u het antwoord op uw vraag niet? Neem gerust contact met ons op.

Jullie heten ‘Robuust Maatwerkmeubels’, maar jullie maken alleen tafels?

Dat klopt niet helemaal. Naast tafels maken wij ook legplanken, wandsystemen en schuifdeuren op maat. In de toekomst breiden wij ons assortiment mogelijk uit met andere meubels.

 

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen voor mijn tafel?

U kunt kiezen uit diverse soorten nieuw en gebruikt hout. Loofhout – waaronder massief eiken en enkele zeer exclusieve soorten tropisch hardhout – en naaldhout, zoals vuren en grenen.

 

Wat is het verschil tussen nieuw en gebruikt hout?

Gebruikt hout is jarenlang, vaak meer dan een eeuw, blootgesteld aan weer en wind, waardoor het andere eigenschappen heeft dan nieuw hout. Veel mensen appreciëren de verweerde ‘look’ van gebruikt hout.

 

Gaat het ijzeren frame van jullie tafels niet roesten in de regen?

De frames van al onze tafels worden standaard voorzien van een beschermende coating, die het staal beschermt tegen corrosie (roest). Buitentafels krijgen zelfs twee van deze deklagen.

 

Wat wordt bedoeld met het ‘werken’ van hout?

Het werken of de werking van hout is het vervormen van hout onder de invloed van vocht. Door schommelingen in de luchtvochtigheid verandert het vochtgehalte van het hout, waardoor het kan gaan krimpen of juist uitzetten (‘zwellen’). In extreme omstandigheden kan het hout hierdoor zelfs kromtrekken of scheuren. De werking verschilt per houtsoort en varieert van circa een half tot enkele procenten. Tijdens de fabricage van onze tafels zijn maatregelen getroffen om de effecten van werking zoveel mogelijk tegen te gaan. De werking blijft echter grotendeels afhankelijk van de omstandigheden binnenshuis.

 

Hoe kies ik de juiste afwerking voor mijn tafel?

Afhankelijk van het gekozen houtsoort en het gebruik van het meubelstuk zijn er diverse bewerkingen mogelijk, zoals lakken, beitsen, wassen en oliën.

 

Moet ik de tafel zelf monteren?

Nee, tafels worden volledig gemonteerd opgeleverd; u hoeft deze niet zelf te monteren.

 

Hoe lang duurt het voordat ik een tafel in huis heb?

De levertijd voor tafels bedraagt gemiddeld acht weken. U kunt altijd contact met ons opnemen voor het verwachte oplevermoment.

 

Bezorgen jullie ook aan huis?

De levering van onze tafels is net als de fabricage maatwerk. Hierover nemen wij na uw bestelling contact met u op.

 

Mijn tafel ziet er anders uit dan op de foto. Hoe kan dat?

Een tafel wordt exact gebouwd volgens de door u opgegeven specificaties. Hout is echter een natuurproduct, met unieke eigenschappen zoals nerven en knoesten. Omdat er tevens sprake is van handwerk, zien geen twee tafels er exact hetzelfde uit.

 

Wat is de levensduur van een buitentafel?

De levensduur van een buitentafel is afhankelijk van de duurzaamheid van het gebruikte houtsoort en de blootstelling aan weersinvloeden – staat een tafel bijvoorbeeld onder een afdak of niet? Ook het onderhoud is bepalend voor de levensduur. Een goed beschermde en onderhouden tafel gaat minimaal 20 jaar mee. Wij informeren u graag over het onderhoud van uw tafel.

 

Hoe lang heb ik garantie op mijn tafel?

Robuust Maatwerk geeft twee jaar gratis garantie op (aantoonbare) fabrieks- en montagefouten. Dit is de wettelijke garantieperiode. De garantie gaat in op de aankoopdatum.