fbpx
 

Over Robuust

Robuust Maatwerkmeubels staat voor duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap. In onze tijdloze ontwerpen verbinden we op een unieke manier verleden en heden.

Ooit begonnen met één tafel, staat Robuust Maatwerkmeubels ook tegenwoordig nog voor individueel maatwerk en authentiek vakmanschap. Onze collectie is inmiddels geëvolueerd tot een uitgebreide sortering tafels en mogelijkheden, maar aan elke tafel wordt nog steeds evenveel tijd en aandacht besteed als aan die allereerste. Onze in eigen beheer ontworpen tafels bestaan uit een stalen frame en een houten tafelblad, wat ze een tegelijkertijd industriële en rustieke uitstraling verschaft. Tijdloze ontwerpen die in zowel een klassiek als modern interieur tot hun recht komen en van een kwaliteit waar u een leven lang plezier van heeft. Gemaakt van een natuurproduct – hout – zijn al onze houten tafels per definitie enig in hun soort, met unieke eigenschappen, zoals nerven en knoesten.

 

Uitgebreide keuzemogelijkheden wat betreft model, frame, afmetingen en afwerking zorgen voor verdere individualisering. Voor de fabricage van het gros van onze tafels en tafelbladen (her)gebruiken we oud hout, zoals oude meerpalen, scheepsplanken en barnwood. Dat zorgt er niet alleen voor dat elke tafel een eigen verhaal heeft, maar ook dat de fabricage ervan een minimale impact heeft op het milieu. Eén van de specialere houtsoorten die we (her)gebruiken, is barnwood. Barnwood is eikenhout of grenenhout dat afkomstig is van vaak eeuwenoude Amerikaanse schuren of ‘barns’. Behalve uit Noord-Amerika halen we dit antieke hout ook uit Oostenrijk en Zwitserland. Dit hout, dat vaak al eeuwenoud was toen het gekapt werd, heeft decennialang weer en wind moeten doorstaan, wat het een waarlijk uniek karakter geeft.