fbpx
 

Houtsoorten

Genieten van onze eeuwen oude houtsoorten

Unieke houtsoorten met een robuust karakter

Barnwood; oud hout met een historie, het klimaat heeft gezorgd voor het unieke karakter en stoere robuuste uitstraling van het hout. Het hout dat gebruikt werd voor het bekleden van de Barns ( schuren) is vaak al decennica oud voordat het gekapt wordt. Dit zorgt voor een uniek karakter en een robuuste uitstraling in vergelijking met andere houtsoorten.

Wij importeren dit exclusieve barnwood vanuit Canada en Amerika naar Nederland. Het hout is voor veel toepassingen te gebruiken. Denk aan wand-gevelbekleding, meubels, bars, keukenkastjes, badkamermeubels, deuren, kasten, totaal inrichtingen enz. Naast dit unieke barnwood werken wij o.a. ook met basralocus meerpalen en azobe scheepsplanken en nieuwe houtsoorten.

Elke houtsoort heeft andere eigenschappen. Zo is Eiken Ottawa duurzamer om te gebruiken als tafelblad en Threshing Floor interessanter om te gebruiken als wandplank. Doordat elke plank uniek is, komen de foto’s niet exact overeen met het resultaat. Neem bij vragen gerust contact met ons op of bezoek onze showroom op afspraak om het hout met eigen ogen te zien.

De namen van de houtsoorten zijn zichtbaar als je op de foto klikt. Neem voor meer informatie over ons hout een kijkje op onze barnwood website