fbpx
 

Vraag & antwoord

Vraag & antwoord

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Vindt u het antwoord op uw vraag niet? Neem gerust contact met ons op.

Jullie heten ‘Robuust Maatwerkmeubels’, maar jullie maken alleen tafels?

Dat klopt niet helemaal. In het begin maakten we alleen tafels, legplanken, wandsystemen en schuifdeuren op maat. Hedendaags is ons assortiment veel uitgebreider. Zo maken we totale inrichtingen voor badkamers, bekleden we gevels, graveren we logo’s en veel meer. U kunt hier een overzicht vinden van producten die we aanbieden. 

 

Kan ik ook zelf afkomen met een ontwerp?

Dat kan zeker! Als u een ontwerp heeft, kunnen we er samen naar kijken en zullen we zien welke mogelijkheden er zijn. Ons maatwerk zorgt ervoor dat we een meubel of inrichting helemaal tot uw wens kunnen creëren.

 

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen voor mijn meubel?

We hebben een groot assortiment aan houtsoorten. Voornamelijk werken we met barnwood, maar u kunt ook kiezen voor reclaimed hout en nieuw hout. Onder barnwood valt bijvoorbeeld eiken, naaldhout en grenen. Reclaimed hout kan eiken, azobe en basralocus zijn. Voor het nieuwe hout gebruiken we eiken. Een mooi overzicht kunt u hier vinden. 

 

Wat is het verschil tussen barnwood, reclaimed hout en nieuw hout?

Barnwood is hout dat afkomstig is van schuren uit Amerika en Canada, maar ook Europa. Ze hebben weer en wind doorstaan waardoor ze een uniek karakter hebben gekregen. Reclaimed hout is afkomstig van oude schepen, moerassen en meren. Deze hebben hun robuuste karakter gekregen door jarenlang aan water blootgesteld te zijn geweest. Nieuw hout heeft veel minder moeten doorstaan waardoor de nerven egaal zijn en er minder oneffenheden in zitten. 

 

Gaat het ijzeren frame van jullie buitenmeubels niet roesten in de regen?

De frames van al onze meubels worden standaard voorzien van een beschermende coating, die het staal beschermt tegen corrosie (roest). Buitenmeubels krijgen zelfs twee van deze deklagen. Zo zijn we zeker dat we de beste kwaliteit kunnen aanbieden. 

 

Wat wordt bedoeld met het ‘werken’ van hout?

Het werken of de werking van hout is het vervormen van hout onder de invloed van vocht. Door schommelingen in de luchtvochtigheid verandert het vochtgehalte van het hout, waardoor het kan gaan krimpen of juist uitzetten (‘zwellen’). In extreme omstandigheden kan het hout hierdoor zelfs kromtrekken of scheuren. De werking verschilt per houtsoort en varieert van circa een half tot enkele procenten. Tijdens de fabricage van onze tafels zijn maatregelen getroffen om de effecten van werking zoveel mogelijk tegen te gaan. De werking blijft echter grotendeels afhankelijk van de omstandigheden binnenshuis.

 

Hoe kies ik de juiste afwerking voor mijn meubels?

Afhankelijk van het gekozen houtsoort en het gebruik van het meubelstuk, zijn er diverse bewerkingen mogelijk. Onder deze bewerkingen vallen schaven, schuren, borstelen, lakken, stainen, wassen en oliën. U kunt eens langskomen op afspraak in onze showroom, om te zien wat dit als resultaat zou geven.

 

Moet ik de meubels zelf monteren?

Nee, bepaalde meubels worden volledig gemonteerd opgeleverd, voor andere meubels komen onze vakmensen om het meubel in elkaar te zetten en te plaatsen. 

 

Hoe lang duurt het voordat ik een meubel in huis heb?

De levertijd voor grotere meubels bedraagt gemiddeld tien tot twaalf weken. Voor kleinere meubels, zoals een wandplanken, bedraagt het een gemiddelde levertijd van vier tot zes weken. Als u losse planken wilt bestellen, is de levertijd gemiddeld twee tot drie weken. U mag altijd contact opnemen om de specifieke levertijd aan te vragen. 

 

Bezorgen jullie ook aan huis?

De levering van onze meubels is net als de fabricage maatwerk. Hierover nemen wij na uw bestelling contact met u op.

 

Mijn meubel ziet er anders uit dan op de foto. Hoe kan dat?

We maken de meubels altijd zoals u het wilt, met de opgegeven specificaties. Hout is echter een natuurproduct, met unieke eigenschappen zoals nerven en knoesten. Omdat er tevens sprake is van handwerk, zien geen twee meubels er exact hetzelfde uit. Dit zorgt er ook voor dat elk meubelstuk uniek is.

 

Wat is de levensduur van een buitenmeubel?

De levensduur van een buitenmeubel is afhankelijk van de duurzaamheid van het gebruikte houtsoort en de blootstelling aan weersinvloeden – staat een buitentafel bijvoorbeeld onder een afdak of niet? Ook het onderhoud is bepalend voor de levensduur. Een goed beschermde en onderhouden tafel gaat minimaal 20 jaar mee. Wij informeren u graag over het onderhoud van uw meubel.

 

Kan ik ook los hout kopen?

Ja dat kan! U kunt ons barnwood en andere houtsoorten los kopen. Hiervoor kunt u onze andere website www.robuustbarnwood.nl bezoeken, of contact opnemen via deze website. Op Robuust Barnwood is er meer informatie te vinden over de verschillende houtsoorten die we aanbieden. 

 

Kan Robuust Maatwerk zorgen voor waardevermeerdering van mijn huis?

Ja dat kunnen we! U kunt hier een pagina vinden waarop meer uitleg te vinden is over hoe we kunnen zorgen voor waardevermeerdering van uw huis met onze maatwerkmeubels.